Gyártók Megérkeztek tulajdonosaikhoz az első Rivian R1S-ek

Megérkeztek tulajdonosaikhoz az első Rivian R1S-ek

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.27 06:23

Megérkeztek tulajdonosaikhoz az első Rivian R1S-ek

Rivian R1S | Fotó: Facebook/rivianofficial

Ahogy korábban az R1T pickuppal is történt, az első tisztán elektromos R1S SUV-k is a vállalat vezetőihez kerültek. A startup nagy kihívás elé állította magát, mivel első három modelljüket egyszerre fejlesztették, de most meglett az eredménye a munkájuknak.

Hirdetés

RJ Scaringe vezérigazgató és Claire McDonough pénzügyi igazgató kapta az első két leszállított Rivian R1S-t. A tisztán elektromos SUV három tonna feletti tömege ellenére három másodperc alatt gyorsul nulláról százra, és 400 kilométer feletti hatótávot ígér hozzá a Rivian. A kis elektromosautó-gyártó célja, hogy az utolsó simításokat a gyártó a saját vezetőinek, dolgozóinak tapasztalatai nyomán lehessen elvégezni, az apró hibákra ne az ügyfeleknél derüljön fény először.

A tapasztalatlan, mégis egyszerre három modellt – az ősszel bemutatott R1T pickupot, a most megjelent R1S SUV-t és az EDV kisteherautót – fejlesztő, feltörekvő gyártó esetében főleg fontos, hogy sokan alkossanak véleményt a kész autókról. A gyártási kapacitást fokozatosan építik majd fel a következő hónapok során.

Van hely bőven a nagy SUV-ban

Van hely bőven a nagy SUV-ban | Fotó: Facebook/rivianofficial

Elmaradtak a céloktól, de nincs ok a panaszra

A nemrég közreadott harmadik negyedévi jelentésből kiderült, hogy a Rivian összesen 71 ezer előrendelést fogadott az R1T és R1S modellekre. 2021. december 15-én 652 legyártott és 386 kiszállított autónál tartott a gyártó, köztük a két R1S-sel. A 2021 végére kitűzött 1200 darabos gyártási célt tehát nem fogják elérni, de 2022-re nézve bíznak benne, hogy sikerül felfuttatni a gyártást a teljes, havi többezer autót kibocsátó kapacitásra — írja az Inside EVs.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink