Gyártók Megérkeztek az első Model Y-ok Európába

Megérkeztek az első Model Y-ok Európába

autopro.hu/P.B. | 2021.08.10 12:22

Megérkeztek az első Model Y-ok Európába

Fotó: Twitter/ModelYNews

Németországban július eleje óta lehet Tesla Model Y-t rendelni. A hivatalos kiszállítások szeptemberben kezdődnek, ám a közösségi média alapján van, aki már augusztusban megkapta az autóját.

Hirdetés

Az eredeti tervek szerint a Tesla úgy dobta volna piacra Európában a Model Y-t, hogy azt már eleve a kontinensen gyártja, a Berlin melletti Grünheidében. Az ismert okok miatt a gyár átadása minimum az idei év végére csúszik, emiatt az első Model Y-ok Kínából érkeznek az Öreg Kontinensre, ugyanis a Tesla nem akart tovább várni a modell európai értékesítésének megkezdésével.

Bár hivatalosan végül szeptemberi kiszállításokkal számoltak a Teslánál, az első hajó végül már augusztus elején megérkezett. Daniel Riek, a Tesla egyik üzletkötő menedzsere a közösségi médiában jelentette be a Model Y európai debütálását.

A modell hivatalos berlini bemutatójára augusztus 19-én kerül sor, a Tesla az eseményre már meghívta a német újságírókat.

Nem minden megy ilyen simán

Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, a Cybertruck megjelenésére még várnunk kell. A Tesla elektromos pickupja leghamarabb 2022-ben kerülhet az utakra. A késésre számítani lehetett, ám a gyártó csak most erősítette meg hivatalosan a csúszás tényét, igaz, nem verte azt nagy dobra.

Ugyanígy a már 2019-re tervezett teherautó, a Tesla Semi sem kerül az utakra 2022 előtt – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink