Gyártók Megduplázza gyártókapacitását a kínai elektromosautó-gyártó

Megduplázza gyártókapacitását a kínai elektromosautó-gyártó

autopro.hu/V.M. | 2021.08.27 11:22

Megduplázza gyártókapacitását a kínai elektromosautó-gyártó

Fotó: Xpeng Motors

Az Európába is szállító kínai Xpeng Motors a modelljei iránti kereslet jelentős növekedésére számít, ezért megkétszerezi a dél-kínai Zhaoqing városában lévő gyára kapacitását.

Hirdetés

A bővítéssel a jelenleg évente 100 ezer jármű előállítására képes egység termelőkapacitása 200 ezerre fog nőni. A fejlesztéshez a helyi kormányzat pénzügyi támogatást fog biztosítani.

A 2014-ban alapított Xpeng idén júliusban új értékesítési rekordot állított fel 8040 darab akkumulátoros elektromos autó kiszállításával, ami 228 százalékos növekedést jelent éves összevetésben, illetve 22 százalékost júniushoz képest.

A vállalat modelljeinek növekvő sikerét mutatja a január-júliusi időszakban leszállított 38.778 autó is, ami 388 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi hasonló értéket.

Az európai piacra tavaly év vége óta szállító Xpeng modellpalettáját jelenleg a P7 szedán és a G3 kompakt SUV alkotják. A márka harmadik típusa, a családbarátként hirdetett P5 2021 harmadik negyedévétől lesz kapható – írta meg a Green Car Congress.

Kiemelt Partnereink