Gyártók Megbuktak a SUV-ok a törésteszten - videókkal

Megbuktak a SUV-ok a törésteszten - videókkal

autopro.hu/B.Cs. | 2014.04.09 14:10

Megbuktak a SUV-ok a törésteszten - videókkal

Az IIHS amerikai közlekedésbiztonság legújabb töréstesztjén leszerepeltek az Amerikában közepes méretűnek mondott szabadidő-autók. Leginkább az átfedéses frontális tesztben véreztek el.

Hirdetés

Újabb hullámot kavarhat a visszahívásoktól felkorbácsolt amerikai és nem csak amerikai autópiacon (2,6 millió autóját hívta vissza a GM, 434 ezret a Ford, 88 ezret a Mazda, több mint hatmilliót a Toyota), hogy az Amerikában olyan népszerű közepes méretű szabadidő-autók nem jól szerepeltek a legfrissebb hivatalos törésteszten.

Jól vizsgázott a Chevrolet Equinox

Az összetört kocsik közül csak két General Motors termék, a Chevrolet Equinox és a GMC Terrain kapott jó minősítést. A kilenc vizsgált járműből a hazánkban szürkeimportból gyakran látott Toyota Highlander elfogadható minősítést kapott, míg a többiek elégtelen, vagy gyenge osztályzatot érdemeltek ki.

Így törik 64 kilométer/óránál a Mazda CX-9

És így a Honda Pilot

Idén már volt egy hasonlóan lehangoló teszt Amerikában, januárban a Fiat 500 és Honda Fit (nálunk Jazz) érte el az új, szigorúbb mérési rendszer leggyengébb osztályzatát. A tavaly augusztusi teszten megtört kisautók fele várakozáson aluli eredményt ért el. A szabadidő-autó kategóriában korábban csak a Subaru Foresternek sikerült jó eredményt elérnie a módosított IIHS-teszten.

A Subaru Forester biztonságos

Kiemelt Partnereink