Gyártók Még vonzóbb a Győrben készülő Audi TT Coupé és Roadster

Még vonzóbb a Győrben készülő Audi TT Coupé és Roadster

autopro.hu | 2010.04.08 14:43

Még vonzóbb a Győrben készülő Audi  TT Coupé és Roadster

Az Audi TT Coupé és Roadster még vonzóbbá vált. A könnyű, főként alumíniumból készült karosszérián és a belső tér kialakításán lelhetők fel a finom átdolgozás jegyei, a Győrben gyártott kompakt sportautó fogyasztását pedig új technológiák alkalmazása csökkenti.

Hirdetés

Újdonságként jelenik meg az erősebb, hatékonyabb négyhengeres motor, amely szintén az Audi Hungariánál készül. Az új 2.0 literes TFSI motor 155 kW (211 LE) teljesítményre képes.

"A TT Coupé és a TT Roadster második generációját -a sorozat előző modelljeihez hasonlóan- dizájnikonként tartják számon. Dinamikus megjelenésük most még kifejezőbbé vált. Büszkék vagyunk rá, hogy Győrben gyárthatjuk ezt az emocionális járművet, továbbra is bizonyítva kompetenciánkat a kiváló minőségű járművek gyártása terén" - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.

Az Audi TT megújult külsején először az erőteljes lökhárító tűnik fel, amelyet markáns vonalú, megnövelt légbeömlő nyílások szegélyeznek. Az autó hátulján a hengeralakú, látszólag szabadon függő fényszórók kölcsönöznek vizuális mélységet a hátsó lámpáknak. A nagy kipufogócsövek - a 2.0 TFSI motor esetében kétcsövű -, valamint a megnagyobbított, mattfekete diffúzor további hangsúlyos elemei az autónak. Az átalakítás eredményeként a TT Coupé és a Roadster két centiméterrel, 4.187 milliméter hosszúságú lett.

A TT belső tere sportos kialakítást, dinamikus eleganciát és nagyvonalú helykihasználást tükröz. A kormányra, a középkonzolra és az ajtóborításokra új alumíniumbetétek kerültek; csillogó fekete karikák és szegélyek hangsúlyozzák a belső tér eleganciáját.

Újdonság a kínálatban a 2.0 TFSI motor 155 kW (211 LE). A Győrben gyártott kétliteres motor 6,1 másodperc alatt gyorsítja a Coupét kéziváltóval nulláról 100km/óra sebességre és tovább, egészen a 245 km/órás végsebességig. A hatsebességes S-tronic és quattro állandó összkerékhajtás kombinációja mindössze 5,6 másodperc alatt teszi lehetővé a nulláról 100 km/óra sebességre gyorsulást.

A megújult TT gyártásához 35 millió forint beruházást valósítottak meg Győrben, melyet a 240 méter hosszú gyártószalagon szükséges technikai módosításokra fordítottak.

Az Audi TT modellek gyártása az Audi TT Coupéval 1998 tavaszán kezdődött Győrben, amelyet 1999 őszén a TT Roadster követett. 2006 júniusa óta készül az Audi TT második generációja a vállalatnál az ingolstadti Audi gyárral együttműködve. A karosszériagyártás és a fényezés az ingolstadti gyárban történik, míg a járművet a győri gyár 35.000 m2 nagyságú üzemcsarnokában szerelik készre. Az Audi Hungariánál készülő sportkocsikat a világ több mint 40 országába szállítják.

2001 és 2003 között az Audi TT gyártósorain Audi A3 és S3 modelleket is gyártottak. 2007 novembere óta a TT gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet is.


Kiemelt Partnereink