Gyártók Még több pénzt fordít az elektromobilitásra az Audi

Még több pénzt fordít az elektromobilitásra az Audi

autopro.hu/P.B. | 2020.12.08 07:23

Még több pénzt fordít az elektromobilitásra az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Ahogyan a teljes Volkswagen Csoport, úgy az Audi is egyre nagyobb energiát és pénzt fektet az elektromobilitás területére. Ebbe beletartozik a meglévő modellek hibridizálása, az új hajtásmódok kutatása és az elektromos hajtások fejlesztése.

Hirdetés

Herbert Diess, az Audi felügyelőbizottságának elnöke szerint a 2025-ig tartó befektetési terv felkészíti a vállalatot a jövő kihívásaira és átalakulásaira. A mobilitás megváltozására a legjobban kutatásokkal és fejlesztésekkel lehet készülni Diess szerint.

Peter Mosch, a felügyelőbizottság alelnöke nagyon fontos és előremutató lépésnek nevezte a beruházások jóváhagyását. Mosch szerint elsősorban az Audi neckarsulmi és ingolstadti üzemei profitálnak a beruházásokból, hiszen ezekben a gyárakban készülnek az elektrifikált Audik.

Hatalmas össze az elektromobilitásra

2021 és 2025 között az Audi teljes, elektromobilitásra fordított büdzséje 35 milliárd euró lesz. Ennek közel fele, 17 milliárd euró kifejezetten az Audi járműfejlesztési projektjeire és az innovatív technológiák fejlesztésére lesz költhető. Némelyik fejlesztés a teljes Volkswagen Csoport számára alkalmazható lesz, például az elektromos platformok is ilyenek.

Ugyanakkor természetesen az Audi is használja a Volkswagen Csoport más brandjei által kifejlesztett megoldásokat, például a MEB-platformot.

Harminc modellből állhat az Audi elektrifikált kínálata 2025-re

Az Audi közleménye szerint 2025-re várhatóan harminc modell alkotja majd a vállalat elektromos portfólióját, ebből ráadásul mintegy húsz modell tisztán elektromos hajtású lesz a tervek szerint. Ahogyan arról az autopro.hu beszámolt, az Audi két legújabb elektrifikált modelljét Győrben gyártják majd 2021-től.

Az elektromobilitás mellett a digitalizáció is fontos szerepet tölt be az Audi fejlesztési tervei között, ezen a területen is előnye származik a vállalatnak a Volkswagen Csoporton belül együttműködésből – írja az Audi közleménye.

Kiemelt Partnereink