Gyártók Még mindig nem megy a Nikolának

Még mindig nem megy a Nikolának

autopro.hu/P.B. | 2022.11.10 08:22

Még mindig nem megy a Nikolának

Fotó: Nikola Motor Newsroom

Az amerikai Nikola Motor idén nem éri el azt a célt, hogy legalább 300 elektromos teherautót gyártson. A Nikola ennek ellenére korábban maga is megerősítette a korábbi előrejelzést, és most sem akar új célpontot megnevezni.

Hirdetés

A Nikola egy konferenciahívás keretében jelentette be az elemzőkkel a harmadik negyedéves eredményeit. A társaság a negyedik negyedévre és az év egészére vonatkozóan nem kíván új előrejelzéseket kiadni.

A második negyedévre vonatkozó éves jelentésében Nikola továbbra is ragaszkodott ahhoz a célkitűzéséhez, hogy 2022 végéig összesen 300-500 darab akkumulátoros elektromos Tre modellt gyártson le. A folyó évben eddig azonban csak 125 darabot gyártottak, amelyből 111-et szállítottak ki. A harmadik negyedévben 75 darab készült és 63 darab került leszállításra.

A harmadik negyedévben Nikola 24,2 millió dollár bevételt ért el, ami meghaladja a Reuters által idézett elemzői becsléseket, amelyek mindössze 22,1 millió dollárt feltételeztek.

A cég egy rövid frissítést is adott a Nikola Tre hidrogén üzemanyagcellás verziójáról: folytatódtak a tesztvezetések a TTSI-vel, és a Walmart is megkapta az első Tre FCEV-t tesztelésre. A TTSI járművei 9700 mérföldet (15.520 kilométer), a Walmart járművei 5500 mérföldet (8800 kilométert) tettek meg. A harmadik negyedévben hat béta teherautó készült el.

Ezenkívül Nikola azt állítja, hogy várhatóan 2023 első negyedévében fejezi be Coolidge-i, arizonai gyárának második fázisú bővítését. A vállalat ezzel évi 20 ezer jármű gyártási kapacitással rendelkezne, de ezt közel sem tudja kihasználni a jelenlegi megrendeléseivel – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink