Gyártók Hamis kijelentéseket tett a Nikola

Hamis kijelentéseket tett a Nikola

autopro.hu/V.M. | 2021.03.01 11:22

Hamis kijelentéseket tett a Nikola

Fotó: Nikola Corp

A csalási botrányba keveredett amerikai Nikola és annak alapítója, Trevor Milton több teljes egészében vagy részben pontatlan kijelentést is tett – derítette ki az elektromos teherautókat fejlesztő cég belső vizsgálata.

Hirdetés

A Nikola által közzétett jelentésben továbbá az áll, hogy a Kirkland & Ellis ügyvédi iroda jelenleg is vizsgálja, hogy a szóban forgó kijelentésekkel Milton vagy a gyártó törvényt sértett-e. Az ügyvédi irodát a Nikola azután kérte fel egy vizsgálat lefolytatására, hogy a Heidenburg Research tavaly ősszel csalással vádolta meg – írja a Reuters.

A Heidenburg Research állításai alapján az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, illetve az Igazságügyi Minisztérium is nyomozást folytat a Nikolával szemben.

A pénzügyi szabálytalanságok feltárására szakosodott Heidenburg Research 2020 szeptemberében azzal vádolta meg a Nikolát, hogy Nikola One hidrogén üzemanyagcellás teherautója egy 2017-es videóban nem saját erejéből mozgott, és így félrevezették a befektetőket. A Nikola végül elismerte a vádak helyt-állóságát.

Kiemelt Partnereink