Gyártók Még mindig a Tesla az e-autók királya

Még mindig a Tesla az e-autók királya

autopro.hu/P.B. | 2024.01.03 11:23

Még mindig a Tesla az e-autók királya

Fotó: Tesla

Eladási rekordot döntött, de nem érte el célját az amerikai elektromosautó-gyártó, a szegmensében azonban az egész évet tekintve még rekorder.

Hirdetés

A Tesla rekordszámú elektromos járművet szállított le a negyedik negyedévben, felülmúlva a piaci becsléseket. A cég ezzel teljesítette 2023-ra kitűzött célját, és ha szűken is, de megtartotta a vezető helyét az elektromos járműgyártók szegmensében a kínai BYD-val szemben.

A Tesla 494.989 elektromos autót szállított le az októbertől decemberig tartó időszakban, ami hiába rekord, elmarad az 526.409-es számtól, amit a BYD - főként Kínában - adott át. Vagyis az utolsó negyedévben már a BYD nyert a szegmensben, az egész évben azonban nem.

Szűken, de még csúcson a Tesla

A Tesla utolsó negyedéves hajrája meghozta gyümölcsét, és összesen 1,8 millió jármű kiszállítását segítette elő 2023-ban, de ez a cél elmaradt Elon Musk vezérigazgató ambiciózus évi kétmilliós belső céljától – írja a Reuters.

Az egész évben azonban még mindig megelőzi a BYD-t a Tesla. Ahogyan az autopro.hu is beszámolt róla, a kínai cég összesen 3,02 millió járművet szállított le, ebből azonban körülbelül 1,4 millió plug-in hibrid volt, a tisztán elektromos autók piacán így maradt az élen a Tesla.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink