Gyártók Még kevesebb e-autó gyártására számít a Lucid

Még kevesebb e-autó gyártására számít a Lucid

autopro.hu/V.M. | 2023.11.09 06:21

Még kevesebb e-autó gyártására számít a Lucid

Fotó: Lucid Motors

Az amerikai Lucid Motors bevétele visszaesett a harmadik negyedévben, párhuzamosan a kevesebb kiszállítással. Emellett a Tesla-rivális cég ismételten megvágta az idei évre vonatkozó termelési célszámát.

Hirdetés

A Lucid a legújabb számításai szerint 8000-8500 elektromos autó legyártására számít 2023 folyamán. A vállalat májusban már lefele módosította előrejelzését 10-14 ezer járműről „több, mint tízezer” autóra.

A legújabb cél teljesítéséhez a vállalatnak fel kell pörgetnie termelését. Az electrive.com által idézett számok szerint az első kilenc hónapban 6037 darab Lucid készült, vagyis még 2000-2500 példányt kell az idén összeszerelni. Ugyanakkor az egész harmadik negyedévben mindössze 1550 autót sikerült legyártani.

A Lucid Motors július és szeptember között 137,8 millió dollár árbevételre tett szert, ami visszaesés az előző negyedév 150,9 millió dollárjához viszonyítva. A vállalat vesztesége ennek ellenére „csak” 631 millió dollárra csökkent az előző három hónap 764 millió dollárjáról.

Megnyílt a második üzem

Az elmúlt hónapokban egyértelműen jó hír volt a vállalat számára, hogy Szaúd-Arábiában megnyithatta második gyárát. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az arab ország legelső autógyárában jelenleg évi 5000 autót szerelhetnek össze, a későbbi bővítésekkel azonban a kapacitást bőven 100 ezer fölé tornászhatják.

A Lucid kínálatát jelenleg egy modell, a Lucid Air szedán alkotja. A mostani bejelentés szerint kínálata második tagjának, a Gravity-nek a leleplezését november 16-án tartják. Az elektromos SUV körülbelül egy évvel később, 2024 végén kerül gyártásba.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink