Gyártók Meg kell őriznie a hazai munkahelyeket a Renault-nak

Meg kell őriznie a hazai munkahelyeket a Renault-nak

autopro.hu/V.M. | 2020.05.21 17:23

Meg kell őriznie a hazai munkahelyeket a Renault-nak

Fotó: Renault Group Media

A francia miniszterelnök, Edouard Philippe a francia szenátusban tartott beszéde során elmondta, hogy a kormány azt szeretné elérni, hogy a Renault megőrizze az országban található gyárait, továbbá céljuk, hogy Franciaország továbbra is a vállalat kutatás-fejlesztési központja maradjon.

Hirdetés

A kormányfő azt is elárulta, hogy különösen fontosnak tartják a Flins-sur-Seine-ben lévő üzem megőrzését. Egy francia gazdasági napilap, a Les Echos korábban arról számolt be, hogy a Renault három hazai gyárának bezárását is fontolóra vette, és ezek között szerepel a Flins-sur-Seine, illetve a Dieppe városokban található egységek is.

Előbbi létesítményben a legfrissebb, 2018-as adatok szerint körülbelül 2600 fő dolgozik, Renault Zoe és Nissan Micra típusokat készítve. Az utóbbi üzemben különböző modellek sportváltozatai, valamint Alpine A110 sportautók készülnek.

Hamarosan kezdetüket veszik a tárgyalások

A Reuters cikkéből továbbá az is megtudható, hogy Jean-Dominique Senard, a Renault elnöke, illetve a vezérigazgatói pozíciót átmenetileg betöltő Clotilde Delbos május 25-én fognak találkozni a szakszervezetekkel, hogy megvitassák a még februárban ismertetett elképzeléseket, amik az autógyártó 2 milliárd eurós költségcsökkentési törekvéseit szolgálnák.

A munkahelyeket féltő szakszervezetek és francia állam alkupozícióját mindenképpen javítja az az 5 milliárd eurós állami hitelcsomag, amit a Renault kap, segítendő a koronavírus-járvánnyal való megbirkózását.

Kiemelt Partnereink