Gyártók Még idén kiderül a Tesla új üzemének helyszíne

Még idén kiderül a Tesla új üzemének helyszíne

autopro.hu/V.R. | 2023.05.24 14:18

Még idén kiderül a Tesla új üzemének helyszíne

Fotó: Tesla

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk bejelentette, hogy az autógyártó valószínűleg az év végéig kiválasztja új üzemének helyszínét. Éveleji bejelentése után, miszerint Mexikóban nyit gigagyárat, az is kiderült, hogy India is a potenciális gyártási helyszínek között van.

Hirdetés

A Tesla, a SpaceX, és a Twitter vezérigazgatója, Elon Musk nemrégiben elmondta, hogy az autógyártó valószínűleg az év végéig kiválasztja egy új üzem helyszínét. Korábban a Reuters-nek adott interjúban India technológiai miniszterhelyettese elárulta, hogy a Tesla „komolyan gondolja” az indiai gyáralapításra vonatkozó terveit.

A gyártó az év elején már bejelentette, hogy gigagyárat nyit Mexikóban, mivel az autógyártó a globális termelésének bővítésére törekszik.

Az utódjáról is gondoskodott

Musk nemrég felvetette egy olyan oktatási intézmény létrehozásának ötletét, amely a legtöbb szavazatát irányítja majd, de erről nem árult el több részletet – írta meg a Reuters.

Egy, a napokban adott interjúban továbbá elmondta, hogy már megnevezte utódját az igazgatóságban annak érdekében, hogy az illető „a legrosszabb forgatókönyv esetén”, vagyis akkor is irányíthassa a Teslát, ha vele történne valami.

James Murdoch, a Tesla igazgatótanácsának egyik tagja még tavaly a bíróságon azt vallotta, hogy Musk akkor jelölt meg valakit potenciális utódként az elektromosautó-gyártó élére, amikor a befektetők aggódtak amiatt, hogy a Twitter irányítása elvonja a milliárdos figyelmét.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a közelmúltban Musk bejelentette, hogy új vezérigazgatója lesz a Twitternek, és elmondta, hogy ő ezentúl jobban fog a Teslára koncentrálni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink