Gyártók Gyárat építhet Indiában a Tesla

Gyárat építhet Indiában a Tesla

autopro.hu/V.M. | 2023.05.18 09:20

Gyárat építhet Indiában a Tesla

Fotó: Tesla

Nem hivatalos információk szerint a Tesla képviselői egy helyi autógyár építéséről tettek ajánlatot indiai kormánytisztviselőknek. Az üzemben exportra és a helyi piacra is készítenének elektromos autókat.

Hirdetés

A Tesla körülbelül egy éve tett le indiai terveiről, legalábbis átmeneti jelleggel. A vállalat a gyárépítést megelőzően importált járművekkel kívánta tesztelni az indiai keresletet, India azonban nem engedett az akár 100 százalékos vámokból, ezért a tárgyalások megrekedtek.

A Reuters korábbi beszámolója szerint a Tesla vezetői a mostani, 15-ei héten ismét Indiába látogattak, hogy többek között a helyi ellátási láncokról egyeztessenek.

Egy ügyhöz közeli forrás most megosztotta a hírügynökséggel, hogy a Tesla képviselői egy indiai gyár építésének lehetőségét említették indiai tárgyalópartnereiknek, a beruházás összegét vagy helyét azonban nem jelölték meg.

A forrás beszámolója szerint az importvámok kérdése nem volt napirenden a tárgyaláson.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, Elon Musk, az amerikai elektromosautó-gyártó vezérigazgatója nemrég járt Franciaországban, ahol kijelentette, hogy a jövőben „jelentős” befektetéseket fognak véghez vinni az országban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink