Gyártók Még három évet kap a Volkswagen e-Up

Még három évet kap a Volkswagen e-Up

autopro.hu/P.B. | 2022.05.17 06:18

Még három évet kap a Volkswagen e-Up

Fotó: twitter.com/VW_AldautoMotor

A legújabb tervek szerint a Volkswagen 2025-ig gyártja az e-Up modellt, amit abban évben az ID. Life sorozatgyártásra szánt verziója fog követni – vagyis az ID.2, amire hivatalosan most hivatkoztak így először.

Hirdetés

Hildegard Wortmann, a Volkswagen igazgatótanácsának eladásokért felelős tagja egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy az e-Up modellt további két és fél évig fogja még gyártani a VW. A gyártás befejezését 2025 végére tervezik – fogalmazott. Ezzel a 2013-ban bemutatott VW e-Up szokatlanul hosszú, tizenkét év gyártási időt kaphat.

A Volkswagen 2020 szeptemberében ideiglenesen befagyasztotta az e-Up rendelését, és egészen idén februárig nem is vette vissza a kínálatba – ekkor azonban két hónap alatt elkapkodták az összes autót, ezért ismét nem lehet rendelni. 2025-ig nyilván még lesz lehetőség venni az autóból, de mivel vannak jövedelmezőbb modelljei is a Volkswagennek, vélhetően nem sietik el a rendelések újbóli megnyitását.

Az utód már megvan

Az e-Up kivezetése után nem kell majd sokat várni az utódra, hiszen már kész tervekkel rendelkezik a Volkswagen Csoport. A vezetőségben egyre többször hivatkoznak ID.2-ként az új, városi, tisztán elektromos modellre, ami az ID. Life tanulmányautó alapján készül majd.

A Porsche főnöke és a Volkswagen Csoport igazgatótanácsának a gyártásért felelős tagja, Oliver Blume a konszern éves közgyűlésen azt is bejelentette, hogy a járművet a jelenlegi tervek szerint Európában gyártják majd. Bár a kérdésben nem született még döntés, az electrive.com szerint jó eséllyel Spanyolországban fogják gyártani az ID.2-t.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink