Gyártók Másfél óra alatt elkapkodták ezt a Toyotát

Másfél óra alatt elkapkodták ezt a Toyotát

autopro.hu/Sz.K. | 2023.06.13 15:23

Másfél óra alatt elkapkodták ezt a Toyotát

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota GR86 egyedi, brit verziójának rendelését tavaly április 20-án nyitották meg az Egyesült Királyságban, de mindössze 90 perccel később lezárták. A sportkupé teljes kétéves brit szériája alig másfél óra alatt elfogyott, és akkor még nem volt tervben további gyártás – de most jöhet egy újabb kör.

Hirdetés

A Toyota újra elérhetővé teszi a percek alatt elkapkodott GR86-ot, és ezúttal időrendi vásárlási folyamatot alkalmaz. Amikor a Toyota tavaly lezárta a rendelési felületeket, még mindig hosszú várólistája volt az új GR86 vevőinek. „A méltányosság jegyében” - mondja a Toyota - az új online vásárlási folyamat időrendi sorrendben zajlik majd - azok, akik korábban előrendelést adtak le, most elsőként kapnak lehetőséget a sportkupé megvásárlására.

Akárcsak tavaly áprilisban, a Toyota most sem akarja elárulni, hogy az újabb keretösszegből hány GR86 kupét szánnak az Egyesült Királyságba, de arra számít, hogy ez a második gyártási sorozat is gyorsan el fog fogyni a vállalatnál. A Carwow szerint eredetileg kevesebb mint ötszáz darabot osztottak ki a modellből az Egyesült Királyság piacára. Az új gyártási széria valószínűleg nagyjából ugyanennyi példányszámban lesz maximálva, de ezt nem erősítették meg.

Különösen az Egyesült Királyságban, a Toyota GR86-nak nincs alternatívája a megfizethető sportautók szegmensében. A motorháztető alatt egy nagy fordulatszámú 2,4 literes négyhengeres boxermotor dolgozik, amely 228 lóerőt és 249 newtonméter nyomatékot ad le, ami mindössze 10 másodpercet tesz elegendővé a 0-100 mérföld/órás (160 kilométer/óra) sprinthez. Mégis jóval kevesebbe kerül, mint bármelyik egyenértékű hot hatch vagy sportkupé – írja a Motor1.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink