Gyártók Másfél évtizeddel előbb alakítja karbonsemlegessé gyárait a Toyota

Másfél évtizeddel előbb alakítja karbonsemlegessé gyárait a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2021.06.15 06:22

Másfél évtizeddel előbb alakítja karbonsemlegessé gyárait a Toyota

Fotó: Toyota USA Newsroom

A Toyota Motor arra fog törekedni, hogy gyártólétesítményeit már 2035-re karbonsemlegessé alakítsa – 15 évvel korábban, mint ahogy azt eredetileg tervezte.

Hirdetés

Az új dátumot nemrég Masamichi Okada, a Toyota termelési vezetője jelentette be. Elárulta, hogy első lépésként az olyan folyamatokban fognak új technológiákat bevezetni, mint a fényezés vagy az öntött alkatrészek gyártása.

„Ezen a módon azokra a folyamatokra fogunk összpontosítani, amik sok szén-dioxidot generálnak, hogy a lehető leginkább lecsökkenthessük vagy akár meg is szüntessük a szén-dioxid-kibocsátást” – mondta el Okoda.

A Reuters cikke szerint továbbá hozzátette, hogy fontolóra fogják venni üzemeik energiaigényének megújuló forrásokkal biztosítását.

Hathatott a befektetők szava

A Toyota korábban 2050-et tűzte ki teljes karbonsemlegessé válásának határidejéül. Az eredeti elképzelések szerint a gyártást is ekkorra kellett volna klímasemlegessé alakítani.

A dátum előbbre hozása a befektetők megbékítését is szolgálhatja. Mint ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az OEM-et idén tavasszal több alapkezelő is arra sürgette, hogy vizsgálja felül klímavédelmi tevékenységeit, miután az több, elektromos autók népszerűsítését célzó állami intézkedéssel szemben is fellépett.

A vállalat akkor közölte, hogy nyíltabb kommunikációt fog folytatni a karbonsemlegességet célzó tevékenységeivel kapcsolatban, míg a felülvizsgálat során kidolgozott konkrét intézkedések bejelentését az év vége felé ígérte.

Kiemelt Partnereink