Gyártók Máris érkezik a Smart e-SUV tuningolt változata

Máris érkezik a Smart e-SUV tuningolt változata

autopro.hu/E.M. | 2022.08.24 04:19

Máris érkezik a Smart e-SUV tuningolt változata

Fotó: Smart Automobile

Az áprilisban bemutatott tisztán elektromos hajtású Smart #1-et a Brabus tuningcég csiszolja tovább. Az együttműködés nem csak az autó megjelenésének tökéletesítésére, hanem a teljesítmény növelésére is kiterjed.

Hirdetés

A Smart közleményében csupán a partnerség dizájn elemeit konkretizálja, azonban a kínai média információi szerint ennél többről van szó. A Brabus által tuningolt Smart #1 két villanymotort is tartalmaz, amelyek együtt 324 kilowattos öszkerékmeghajtást biztosítanak. A módosított SUV a tervek szerint a Csengtu Autószalonon, augusztus 26-án debütál.

Bár konkrétumokat egyelőre nem közölt, a Smart, bejelentésében maga is utal a teljesítmény növekedésére. „A Smart #1 Brabus újra gondolja a városi nagy teljesítményű vezetési élményt az e-mobilitás korában” – mondta Mandy Zhang, a Smart Automobiles globális értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

„A városi teljesítményautóról alkotott közös elképzelésünket az alapoktól kezdve építjük fel, és alig várjuk, hogy lássuk az ügyfelek reakcióját, amikor meglátják a Brabus által módosított agresszív dizájnt, és amikor megtapasztalják a kategóriaelső teljesítményt” – folytatta Zhang.

Elszakadás az örökségtől

Szembetűnő, hogy a Smart #1-nek nem sok köze van a korábbi Smart modellekhez. A városi kisautókról ismert vállalat a 4,27 méter hosszú elektromos, kompakt SUV modelljének megjelenésével szakított az eddig kialakított formavilággal. A dizájn mellett azonban jelentős változásokat eszközölt a jármű teljesítményében is.

A Smart #1 a Geely SEA platformjára épül, és ennek egyik kisebb akkumulátor-változatát kapja. Az #1 azonban még így is jelentősen felülmúlja a korábbi elektromos Smartok teljesítményét a maga 66 kilowattórás akkumulátor kapacitásával és a 200 kilowattos hátsókerék-meghajtásával.

Évtizedes kapcsolat

A Mercedes tuningolójaként is ismert Brabus Smarttal való kapcsolata még a Smart Daimler-korszakára nyúlik vissza, és úgy tűnik, hogy a partnerség a Smart kínai tulajdonba való átkerülése után is szoros maradt.

„Az elmúlt húsz év során Smart és Brabus által teremtett nagy teljesítményű városi legenda számtalan teljesítményautó-rajongó szívét nyerte el” – idézi Constantin Buschmann-t, a Brabus vezérigazgatóját az electrive.com. „Izgatottan várjuk, hogy a Smarttal ápolt két évtizedes partnerségünk az e-mobilitás korszakában is folytatódjon.”

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink