Gyártók Már nem olyan fényes a Tesla csillaga

Már nem olyan fényes a Tesla csillaga

MTI | 2020.06.15 09:22

Már nem olyan fényes a Tesla csillaga

Fotó: Tesla

Két nappal azután, hogy a Tesla árfolyama átlépte a részvényenkénti ezer dollárt, rontotta az elektromos autókat gyártó vállalat ajánlását két nagy amerikai befektetési bank, mondván, túlárazott a papír.

Hirdetés

A Goldman Sachs és a Morgan Stanley megismételte, hogy a Teslát hosszú távon továbbra is pozitívan ítélik meg, ámde jelenlegi értékén alulbecsülik a kockázatokat, ideértve a verseny fokozódását az elektromos autók gyártásában.

A nagy autógyártók, köztük a General Motors és a Ford Motor amerikai vállalatok, az elektromos autók fejlesztésére és gyártására fordított befektetéseiket megduplázva bővítették kínálatukat azzal a céllal, hogy jó pénzt keressenek az önmagát a hagyományos autók legígéretesebb alternatívájaként pozícionáló szegmensben.

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborút, a kereslet rövid távú alakulását, a tőkeigényeket és a technológiai versenyt övező kockázatok olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyek lefelé ható nyomást gyakorolnak az árfolyamra. Érdemes erre nagyobb figyelmet fordítani - írta Adam Jonas, a Morgan Stanley elemzője.

A Morgan Stanley semlegesről alulsúlyozásra, míg a Goldman Sachs vásárlásról semlegesre változtatta a Tesla részvényeinek ajánlását. A Goldman azonban 925 dollárról 950 dollárra emelte a Tesla célárfolyamát, mondván, hogy a vállalat alapjai erősebbekké váltak. A Morgan Stanley viszont 680 dollárról 650 dollárra csökkentette a célárfolyamot, ami megfelel a medián célárnak.

Kiemelt Partnereink