Gyártók Már nem kell sokat várni a Kia EV9-re

Már nem kell sokat várni a Kia EV9-re

autopro.hu/P.B. | 2022.08.29 12:23

Már nem kell sokat várni a Kia EV9-re

Fotó: Kia Global Media Center

A Kia betekintést nyújtott az EV9 végső tesztprogramjába, és bejelentette a modell világpremierjét is: a tisztán elektromos SUV 2023 első negyedévében jelenik meg. Dél-Koreában jelenleg is zajlanak a tesztvezetések álcázott prototípusokkal.

A koreai OEM 2021 novemberében leplezte le egy tisztán elektromos nagy SUV koncepcióját – az EV9-et. Az EV9 a márka második akkumulátoros elektromos sorozatgyártású modellje az EV6 után. A modell Európában is kapható lesz 2023-ban.

A 44 hónap alatt kifejlesztett autót jelenleg a Kia globális kutatás-fejlesztési központjában, a koreai Namyangban tesztelik. A Kia oldalán elérhető sajtóképek szerint a prototípusokat például vizes körülmények között, tesztpályán vezetik, de az utolsó tesztfázis egy off-road programot is tartalmaz.

Fotó: Kia Global Media Center

A namyangi tesztek mellett azonban a koreai cég többek között belgiumi közúti teszteket is végez. „A belga utak macskakövei lehetőséget kínálnak a Kia mérnökeinek, hogy teszteljék az EV9 menetkényelmét és építési minőségét a legkeményebb körülmények között is” – írja a Kia.

Az EV9 Concept tanulmány 4940 milliméter hosszú és 1800 milliméter magas, vélhetően a sorozatgyártású modell is ezekkel, vagy nagyon hasonló paraméterekkel rendelkezik. WLTP szerinti hatótávként eddig 540 kilométert ígértek két motoros elektromos összkerékhajtással, ennél pontosabb adatokat a Kia még nem adott meg az autó hajtásáról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink