Gyártók Már nem csak a chiphiány sújtja a Fordot

Már nem csak a chiphiány sújtja a Fordot

autopro.hu/V.M. | 2021.07.02 06:22

Már nem csak a chiphiány sújtja a Fordot

Fotó: Ford Media Center

A Ford bejelentette, hogy a félvezetőket tartalmazó alkatrészek beszerzésében jelentkezett beszerzési nehézségek miatt júliusban és augusztusban több észak-amerikai üzemét is be fogja zárni pár hétre. A vállalat közleményéből azonban az is kiderült, hogy üzemei működését már más alkatrészek nehezen hozzáférhetősége is akadályozza.

Hirdetés

Még áprilisban azt közölte az amerikai autógyártó, hogy a most véget ért második negyedévben a chiphiány meg fogja felezni termelését, míg az egész évben 2,5 milliárd dollárjába fog kerülni.

Az üzemeit már korábban is leállító OEM mostani üzemszünetekkel kapcsolatos közleményében azt is írja, hogy a jelenlegi helyzetben a prioritást azoknak a járműveknek a befejezése jelenti, amiket eddig csak részben tudtak összeszerelni a chiphiány miatt.

A most bejelentett leállások által érintett üzemek között van a Kansas City összeszerelőüzem is, ahol a Ford, amerikai piacon egyik legnépszerűbb modellje, az F-150 pickup is készül. A Reuters beszámolója szerint a típust készítő gyártósort júliusban fogják leállítani pár hétre.

Már nem csak a félvezetőkhöz nehéz hozzájutni

A Ford közleményéből kiderült továbbá, hogy termelését a chiphiány mellett más alkatrészek hiánya is hátráltatja. A nemrég feltámasztott Bronco SUV-t is készítő Michigan összeszerelőegységet két hétre állítják le júliusban, de a chipektől független beszerzési nehézségek miatt.

Kiemelt Partnereink