Gyártók Már az ügyészség vizsgálja a Renault kibocsátását

Már az ügyészség vizsgálja a Renault kibocsátását

autopro.hu/B.B. | 2016.11.13 06:30

Már az ügyészség vizsgálja a Renault kibocsátását

Hosszú, vizsgálatokkal töltött hónapok után a hatóságok továbbadták a francia autógyártó ügyét – jobb, ha védekezésre készül a Renault.

Hirdetés

Szintet lép a Renault elleni nyomozássorozat, a dízelmotorral szerelt kocsik emisszióját és az azt befolyásoló szabályellenes szoftverek esetleges meglétét a hatóságok után most már az ügyészség vizsgálja. A váltásra azért volt szükség, mivel a gazdasági miniszter szerint a legutóbbi nyomozások eredményei már elég súlyosak voltak, konkrét vádakat azonban – egyelőre – nem árultak el.

A gyártó máris reagált az ügyre: hangsúlyozták, hogy a teljes konszern betartja az európai és az uniós szabályokat, termékei pedig nincsenek olyan szoftverekkel felszerelve, melyek feladata a ténylegesnél alacsonyabb emissziós szint kimutatása lenne.

Az Automobilwoche beszámolója szerint a „nyugtalanító” eredmények a Capture és a Clio modellek tesztelésekor születtek: előbbiben a nitrogén-oxidok tisztítása a változó vezetési stílus mellett (nem egyenletes sebesség és fordulatszám) 20 perc alatt csak egyszer indult meg – ennyi idő alatt négy ilyen ciklus elvégzés lenne a normális, a vizsgált Clio esetében pedig a külső hőmérséklettől függött túlzott mértékben a kipufogógázok kezelése.

Kiemelt Partnereink