Gyártók Luxusrepülőgépre tuningolta a Ford a Transitot

Luxusrepülőgépre tuningolta a Ford a Transitot

autopro.hu | 2014.04.26 09:26

Luxusrepülőgépre tuningolta a Ford a Transitot

A vadonatúj Ford Transitra épülő tanulmányautó a jármű sokoldalúságát és az autóban rejtő képességeket mutatja be. Négy felhasználási módjával a Skyliner a lehető legtöbbet hozza ki a 13,8 köbméteres belső teréből.

Hirdetés

A luxus autóbuszok hangulatát és az egyedi építésű haszonjárművek hagyományait idéző Skyliner azt példázza, milyen mértékben alakítható át egy Ford Transit, hogy komfortjával ugyanúgy eleget tegyen az egyéni közlekedési igényeknek, mint a személyszállításra szakosodott vállalkozások elvárásainak. A Transit Skyliner utastere négy különféle, látványosan eltérő feladatra is felhasználható: lehet filmszínház, tárgyaló, recepció és utazóautó, hiszen az egyedi kialakítású, mozgatható ülések egy okostelefon vagy egy tablet vezérlőfelületével automatikusan átrendezhetők.

  • Filmszínház: az ülések a 52 hüvelykes, leengedhető Stewart mozivászonnal szemben helyezkednek el, és háttámlájuk hátradől, mint a mozikban
  • Tárgyaló: a bőrkárpitozású ülések a motorosan kihajtható asztal körül helyezkednek el, hogy a tárgyaló felek egymással szemben foglalhassanak helyet
  • Recepció: a tolóajtó kinyitásával 1,2 méteres nyílás tárul fel, s az ülések úgy állnak, hogy megkönnyítsék a pult megközelítését, miközben az autó egy rendezvény helyszínén parkol
  • Utazás: az utasok tetszésük szerint állíthatják be ülésük dőlésszögét és a kihajtható lábtámasz magasságát

A belső tér minden eleme – az ülésektől kezdve a LED hangulatvilágításig – a Creston automatizálási rendszerrel, egy okostelefonról vagy egy tabletről vezérelhető.

Ezüstmetál fényezését kontrasztos alsó védőelemek, krómozott betétek és egyedi Forgiato keréktárcsák varázsolják még látványosabbá.

– Azért alkottuk meg ezt az autót, hogy kihangsúlyozzuk a Transit lehetőségeit a limuzinpiacon, és hogy új megközelítésben is bemutathassuk modern, vonzó és üzemanyag-takarékos haszonjárművünk új generációját – mutat rá Tim Stoehr, haszonjármű-marketingért felelős menedzser.

A hosszú tengelytávolságú/magasított karosszériájú Transit-modellváltozat 13,8 köbméteres és 2,07 méter magas belső terét a tervezők úgy építették át, hogy az úgy néz ki, mint egy közúti magánrepülőgép kabinja. Az egyedi limuzin-kialakítás jól példázza, hogy képességei a személyszállító vállalkozások és az általános felhasználók legmerészebb álmait is túlszárnyalják.

Kétféle tengelytávolsággal, háromféle tetőmagassággal és három különféle hajtáslánccal rendelhető meg, így a jármű a karosszéria átalakítása nélkül is rendkívül sokféle igényt képes kielégíteni.

A Skyliner április 16-án mutatkozott be a New York-i Nemzetközi Autókiállításon.

Kiemelt Partnereink