Gyártók Lövöldözés miatt leállt a Mercedes német gyára

Lövöldözés miatt leállt a Mercedes német gyára

autopro.hu/P.B. | 2023.05.11 17:17

Lövöldözés miatt leállt a Mercedes német gyára

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

Súlyos támadás rázta meg a Mercedes-Benzt május 11-én. A reggeli órákban egy 53 éves férfi lövöldözni kezdett az OEM sindelfingeni gyárában, többeket megsebesítve. Egy 44 éves férfi a helyszínen, egy másik, szintén 44 éves férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Hirdetés

A rendőrség és a helyi ügyészség közleménye szerint letartóztatták a gyanúsítottat. A Stuttgarttól mintegy 17 kilométerre délnyugatra található sindelfingeni üzemben felfüggesztették a cég zászlóshajójának számító S-osztályú luxuslimuzin gyártását – közölte a Mercedes-Benz szóvivője, hozzátéve, hogy nem világos, hogy mikor indul újra a termelés.

A fegyveres férfi és a két áldozat egy külső szolgáltatóhoz tartozott a Mercedes közleménye szerint, többet nem árultak el az ügyről.

„Mélységesen megdöbbentett és elszomorított minket a tragikus hír” - írta közleményében a Mercedes hozzátéve, hogy a továbbiakban már nem áll fenn veszély sem a helyi lakosságra, sem az üzem dolgozóira nézve.

Nancy Faeser belügyminiszter a támadás után azt mondta, hogy a kormány felülvizsgálja az ország fegyvertartási szabályait. A szociáldemokraták (az SPD színeiben politizál a belügyminiszter és Olaf Scholz kancellár is) szigorúbb korlátozásokat szorgalmaznak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink