Gyártók Linamar: autóipari beszállító lehet az új gépipari klaszter

Linamar: autóipari beszállító lehet az új gépipari klaszter

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2011.07.04 13:56

Linamar: autóipari beszállító lehet az új gépipari klaszter

Huszonegy dél-alföldi gépipari vállalkozás tömörült klaszterbe. A cél, hogy közösen, egymást kiegészítve megpróbáljanak több lehetőséghez jutni a piacon.

Hirdetés

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az orosházi Linamar Hungary Nyrt. kezdeményezésére huszonegy dél-alföldi gépipari vállalkozás klaszterbe tömörült – írta múlt héten a beol.hu. A távlati terveik között szerepel, hogy bekerüljenek a Kecskeméten épülő Mercedes-gyár beszállítói körébe.

– A Gépipari Innovációs Beszállító Klaszterbe többek között orosházi, szegedi, gyomaendrődi, gyulai, szarvasi, szeghalmi, makói, hódmezővásárhelyi, kondorosi és csanádapácai cégek kerültek – tudta meg a portál Szabó Gézától, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnökétől, aki egyben az orosházi Euro-Unior Kft. ügyvezető igazgatója is.

– Benyújtottunk egy pályázatot, melynek keretében a klaszter menedzsmentjének létrehozásához, a technikai feltételek megteremtéséhez és a működtetéshez szeretnénk forrást nyerni – mondta, majd leszögezte, a cégek tevékenysége jól összehangolható, kapacitásukkal kiegészítik egymást.

Céljuk egyrészt az, hogy a klaszteren belül a kisebb cégek az orosházi Linamar stabil beszállítói körét képezzék, másrészt a Linamarral együtt bejussanak a Kecskeméten épülő Mercedes gyár beszállítói körébe. Az utóbbit szolgálta az a közelmúltbeli látogatás, melynek keretében Dancsó József, Orosháza polgármesterének vezetésével a klaszter tagjai ellátogattak dr. Zombor Gáborhoz, Kecskemét polgármesteréhez, s tájékozódtak a Mercedes gyárral kapcsolatos lehetőségekről.

– A klaszterbe tömörült cégek jelenleg is több autóipari, multinacionális cég beszállítói. Bízom abban, hogy a Mercedesnek is meg tudunk felelni. Ez természetesen egy hosszabb, többéves folyamat eredménye lehet – mondta Szabó Géza.

Kiemelt Partnereink