Gyártók Létszámcsökkentésre készül a Volkswagen

Létszámcsökkentésre készül a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2023.11.27 15:16

Létszámcsökkentésre készül a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen 10 milliárd euró értékű költségcsökkentési programja a munkavállalói létszám csökkentését is magába foglalja – tájékoztatta a német vállalat vezetése a dolgozókat, miközben Thomas Schäfer márkaigazgató a versenyképesség elvesztésére figyelmeztetett.

Hirdetés

A VW jelenleg dolgozza ki a névadó márkájánál megvalósítandó 10 milliárd euró értékű költségcsökkentési programját, aminek célja az általános hatékonyság javítása.

A hatékonyságnövelés fontosságát húzta alá nemrég Thomas Schäfer márkaigazgató a dolgozók előtti beszédében: „A VW márka a jelenlegi struktúráival, folyamataival és magas költségeivel többé nem versenyképes” – mondta Schäfer.

A változások része lesz a dolgozói állomány csökkentése is, amit a vállalat korábbi közlése szerint a „demográfiai görbe” kihasználásával akar megvalósítani. Gunnar Kilian, a VW humán erőforrásügyi igazgatója most pontosítva azt mondta, hogy részleges és korai nyugdíjazás útján képzelik el a létszámcsökkentést.

Mivel a VW korábban vállalta, hogy 2029-ig nem fog tömeges leépítésbe kezdeni, a költségredukció nagy részét más eszközökkel fogja elérni. Kilian szerint ezen intézkedéseket teljes részletességgel az év végéig fogják kidolgozni.

„Itt az idő, hogy elég bátrak és őszinték legyünk ahhoz, hogy megszabaduljunk azoktól a dolgoktól, amik kettőzöttek a vállalaton belül, vagy egyszerűen ballasztok, amikre nincs szükségünk a jó eredmények eléréséhez” – idézi Kiliant a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink