Gyártók Létrejött a Xiaomi elektromos autó üzletága

Létrejött a Xiaomi elektromos autó üzletága

autopro.hu/V.M. | 2021.09.01 11:20

Létrejött a Xiaomi elektromos autó üzletága

Fotó: Mi Blog

A kínai Xiaomi bejegyeztette az elektromos hajtású autók fejlesztésével és gyártásával foglalkozó leányvállalatát Xiaomi EV néven. Ezzel az okostelefonokat készítő vállalat egy lépéssel közelebb került autóipari ambícióinak teljesítéséhez.

Hirdetés

A Xiaomi elnök-vezérigazgatója, Lei Jun még március végén jelentette be, hogy a Xiaomi egy új üzletággal kíván megjelenni a villanyautók szegmensében, aminek érdekében tíz éven belül tízmilliárd dollárt fognak befektetni.

A Xiaomi hivatalos közleménye szerint az új leányvállalat mintegy 1,5 milliárd dollár kezdőtőkével indul, jogi képviseletét Lei Jun fogja ellátni. A márciusi bejelentést követő mintegy öt hónapban több mint 20 ezer ember jelentkezett a most is bővülő autóipari csapatba, amit jelenleg körülbelül háromszáz fő alkot.

Sok minden történt az elmúlt hónapokban

Az elmúlt közel fél évben a vásárlók igényeinek és az autóipari ellátási lánc jobb megismerése érdekében több mint kétezer interjút készített és tíznél is több partnernél tett látogatást a Xiaomi villanyautós csapata. Továbbá még augusztus 25-én a Xiaomi bejelentette, hogy felvásárolja a Deepmotion Tech autonóm technológiai céget.

Az továbbra sem ismert, hogy a Xiaomi, ami például az Apple-höz vagy a Huawei-hez hasonlóan a villanyautók egyszerűbb felépítését kihasználva törne be az autógyártásba, pontosan mikor és milyen járművel lépne piacra. Korábbi sajtóértesülések szerint egy nagy tömegek számára elérhető modell lesz az első fejlesztés.

Kiemelt Partnereink