Gyártók Leszámolna az autókereskedésekkel az Audi is

Leszámolna az autókereskedésekkel az Audi is

autopro.hu/P.B. | 2021.07.02 09:18

Leszámolna az autókereskedésekkel az Audi is

Fotó: Audi

2023-tól kezdve az Audi az úgynevezett ügynökségi modellel értékesítené elektromos autóit. Ezzel a módszerrel él a Volkswagen az elektromos modelljeinek esetében, és más gyártók is tervezik az átállást.

Hirdetés

Áttérne az ügynökségi modellre az Audi az elektromos autók értékesítésében a gyártó tervei szerint. Az ötlet nem meglepő, hiszen az OEM ugyanúgy a Volkswagen Csoport része, mint maga a Volkswagen brand, mely az elektromos ID-modellek esetében már alkalmazza a módszert.

Az ügynökségi modell lényege, hogy a vásárlók a kereskedések kihagyásával, egyből a gyártótól rendelhetik meg az autóikat – ügynökök segítségével.

Ez a megoldás egyelőre Európában működik, az Egyesült Államokban a helyi törvények védik a kereskedéseket, mint munkahelyeket, így ott egy hasonló modell nem tud elterjedni. Egyébként nemcsak a Volkswagen Csoport, hanem például a Volvo Cars is hasonló online értékesítéses szisztémában gondolkozik.

Az Audi első körben Németország mellett Franciaországban, Írországban, Lengyelországban, Nagy-Britanniában, Olaszországban, Spanyolországban és Svédországban vezetné be az ügynökségi modellt, arról később döntenek, hogy másik piacokon is alkalmazzák-e ezt a rendszert – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink