Gyártók Kiterjesztené online autóvásárlási programját a Volkswagen

Kiterjesztené online autóvásárlási programját a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2021.05.27 12:18

Kiterjesztené online autóvásárlási programját a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

Bővítené az úgynevezett ügynökségi modellt a Volkswagen Csoport. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók az autókereskedések helyett közvetlenül a gyártótól, online rendelhetik meg az autóikat. Eddig a Volkswagen ID.3 és az ID.4 esetében működött ez a rendszer, ezt terjesztenék ki a csoport más brandjeire is.

Hirdetés

A Volkswagen 2020-ban vezette be az úgynevezett ügynökségi modellt az eladásai során. Az elnevezés onnan származik, hogy a kereskedők közvetítőként, ügynökként működnek a vásárlók és a gyártó között. A Jürgen Stackmann által bevezetett modell sikeresnek bizonyult, így Stackmann utóda, Klaus Zellmer bejelentette, hogy kibővítik a rendszert.

Zellmer szerint a Volkswagen Csoport más akkumulátoros elektromos autói számára is bevezetik az ügynökségi modellt, nemcsak Németországban, hanem más európai országokban is. Magyarországot egyelőre nem említette, ellenben Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország, Lengyelország, Írország és Svédország neve is elhangzott.

Minden brandnél bevezetik

A Volkswagen által elindított modellt alkalmazni fogják a Škoda, a Seat, a az Audi, a Cupra autói és a Volkswagen haszongépjárművei esetében is, de csak a tisztán elektromos, akkumulátoros modellek esetében.

Bár a Volkswagen csak a MEB platformra épült elektromos autók esetében alkalmazta eddig ezt az eljárást, a mostani bejelentés ilyen megkötést nem tartalmaz, így várhatóan az Audi PPE platformra épülő autóit is így lehet majd megvásárolni – írja az electrive.com.

A hírek szerint leghamarabb 2022-ben indulhat el a kibővített rendszer, addig még tárgyalnak a részletekről.

Kiemelt Partnereink