Gyártók Lenyomta a Tesla az Audit

Lenyomta a Tesla az Audit

autopro.hu/P.B. | 2023.04.25 06:23

Lenyomta a Tesla az Audit

Fotó: Tesla

Az idei első negyedévben először történt meg olyan, hogy a Tesla több új autót tudott értékesíteni, mint valamelyik német prémiumgyártó, miután az amerikai elektromosautó-gyártó több járművet adott el, mint az Audi.

Hirdetés

Bár ez csak egy szám, mégis egy újabb jele a járműipar gyors változásának: a Tesla most először adott el több új autót egy negyedéves időszak alatt, mint egy német prémiumgyártó. Az Audi eladásait sikerült túlszárnyalnia a vállalatnak.

2023 januárja és március vége között a Tesla 422.875 új autót szállított ki globális szinten, míg az Audi ugyanebben az időszakban 415.700 szállítást hajtott végre. A Tesla egyébként 440.808 autót gyártott ebben az időszakban.

Az árháború sikere

Matthias Schmidt, a Schmidt Automotive Research e-piacra szakosodott autóipari elemzője szerint a Tesla eladásai az árcsökkentéseknek hála kaptak hátszelet.

Ennek ellenére a tény, hogy a Tesla több autót adott el az Audinál, elviselhető a német OEM számára, mondja az iparági elemző: „a német prémiumgyártók árai az utóbbi időben stabilak maradtak, és nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben rövid távú árcsökkentéseket hajtanak végre.”

Az Audinak nincs is szüksége ilyen akcióra, mert tele van megrendelésekkel a vállalat, hasonlóan a többi német prémiumgyártóhoz. Összességében elmondható, hogy az árcsökkentéssel a Tesla inkább az olyan márkák riválisává válik, mint a Renault, a Volkswagen vagy a legtöbb Stellantis alá tartozó gyártó – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink