Gyártók Lendületben a Modine Hungária

Lendületben a Modine Hungária

MTI/autopro.hu | 2011.05.17 14:13

Lendületben a Modine Hungária

Modine Hungária Gépjárműtechnikai Kft. gyöngyösi üzeme, a 2009-es 4,5 millió euróval szemben a 2011-es pénzügyi évben már 16,5 millió eurós forgalommal számol – tájékoztatta az MTI-t Szakács Géza igazgató.

Hirdetés

Ez annak ellenére dinamikus növekedést jelez, hogy a járműipart sújtó válság miatt feleannyi építőipari, logisztikai és mezőgazdasági munkagépeknél használt víz- és olajhűtőt szállítottak a partnereiknek, mint amennyi az eredeti tervekben szerepelt – mondta. Az üzem 2008 szeptembere óta működik a multinacionális anyavállalat, az észak-amerikai központú Modine Manufacturing Co. második magyarországi gyártóbázisaként Gyöngyös ipari parkjában.

– A mezőkövesdi gyártóbázisnál szerzett pozitív tapasztalatok nyomán döntött úgy az anyavállalat, hogy 12 millió dollár beruházásával újabb, 5800 négyzetméter alapterületű gyárat épít Magyarországon. Gyöngyösre Nyugat-Európából helyezték át a gyártást – mondta Szakács Géza.

Olyan partnerek igényeit kell kielégíteniük, mint a Volvo CE, a Caterpillar, az AGCO/FENDT, a NACCO és a Deutz AG. A termelés felfuttatása mellett 25-ről 53-ra emelték a munkahelyek számát. Ugyanakkor megkezdték egy új termékcsoport, a nyerges vontatókba és haszongépjárművekbe kerülő töltőlevegő hűtők gyártását. Ezzel párhuzamosan, mindvégig arra törekedtek, hogy a tengerentúli beszállítókat helyi beszállítókkal váltsák fel, ily módon egyre több lehetőséget nyújtva a hazai kis- és középvállalkozások számára.

Az új vevőkör, a Daimler, a Scania és a DAF/Leyland igényeinek kielégítése korszakváltást jelent a gyöngyösi üzem életében. Ennek nyomán 2015-re már 60 millió eurós forgalommal számolnak – mondta Szakács Géza.
Hozzáfűzte, hogy az anyacég 2007-ben, globális gyártás-optimalizálási programja keretében döntött újabb közép-kelet európai gyártóbázis létrehozásáról. Magyarországra a 260 embert foglalkoztató mezőkövesdi üzem sikeres működése nyomán esett a választás és Gyöngyös mellett szólt az M3-as autópálya közelsége.

Kiemelt Partnereink