Gyártók Leleplezte elektromos SUV-ját a Subaru

Leleplezte elektromos SUV-ját a Subaru

autopro.hu/V.M. | 2021.11.12 09:21

Leleplezte elektromos SUV-ját a Subaru

Fotó: Subaru

A japán Subaru leleplezte történelmének első akkumulátoros elektromos járművét, a Solterra SUV-t, amit a gyártó mérnökei úgy terveztek, hogy elektromos mivolta ellenére is egy valódi Subaru érzetét adja vissza.

Hirdetés

Az összkerékhajtású autóiról ismert Subaru más gyártókhoz képest lemaradásban van az alternatív hajtású járművek fejlesztésében. Elektromos crossoverét sem egyedül, hanem a Toyotával együttműködésben készítette el.

A kettő vállalat egészen pontosan a Solterra alapjául szolgáló padlólemezen dolgozott közösen. Az e-SGP (e-Subaru Globális Platform) nevet viselő padlólemezt a Toyota e-TNGA padlólemezéből fejlesztették ki.

Nem érkezett meglepetésként

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a Subaru és a Toyota közösen fognak egy SUV-t fejleszteni, azt ugyanis már 2019-ben bejelentették. Az elmúlt mintegy egy évben több minden is kiderült az új modellről, így az is, hogy egy, a Toyotától kölcsönzött platformra fogják tervezni, valamint a pontos nevére is fény derült. A technikai adatokról eddig azonban nem rendelkeztünk információkkal.

A Subaru friss közleménye szerint elsőkerék hajtású és összkerékhajtású változat egyaránt elérhető lesz a 71,4 kilowattórás lítiumion akkumulátorral szerelt szabadidőjárműből. Utóbbi a C-szegmensbe tartozó típusnak a japán menetciklus szerint 530-460 kilométer hatótávolságot biztosít attól függően, hogy kétkerék- vagy összkerékhajtással választják.

A Subaru szerint az elektromos modellje 2022 közepétől lesz kapható Európában, az USA-ban, Kínában és más piacokon.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink