Gyártók Legördült a kilencmilliomodik autó a Mercedes-Benz brémai gyártósoráról

Legördült a kilencmilliomodik autó a Mercedes-Benz brémai gyártósoráról

autopro.hu/D.Á. | 2020.09.18 06:20

Legördült a kilencmilliomodik autó a Mercedes-Benz brémai gyártósoráról

Fotó: Daimler Media

Az EQC-vel együtt 10 modell készül jelenleg Brémában, köztük a C-osztály, mely 10 éven át a legtöbbet eladott Mercedes volt, ezen kívül a C-osztály alapjaira épülő GLC gyártásának is itt van a központja. Az üzem eddig összesen a márka 25 típusának gyártását kezdte meg elsőként, így nagy tapasztalatra tett szert az évek során.

Hirdetés

Jörg Burzer, a gyártást és ellátási láncot felügyelő igazgatótanács tagja elmondta, a legmodernebb technológiáknak köszönhetően a gyár rendkívül rugalmas – különböző karosszéria-típusok készülnek itt az elegáns SL Roadstertől az SUV-kig, melyek alá kerülhetnek a belsőégésű motorra épülő és tisztán elektromos hajtásláncok is, de az is megoldható, hogy egy gyártósoron akár többféle modell is készüljön.

Az első modell, melynek gyártását az üzem meglévő folyamatai közé integrálták, az EQC volt 2019-ben. Az elektromos modell osztozik a C-osztály szedán és kombi, valamint a GLC és annak kupé változatának gyártósorán, ami az Ipar 4.0 nyújtotta innovációk korai átvételének és a legmodernebb berendezéseknek köszönhető.

Michael Frieß, a brémai gyár új igazgatója az ott dolgozók munkáját és szellemiségét dicsérte – inspirálónak tartja a szenvedélyt, tapasztalatot és hozzáértést, amivel a gyár alkalmazottai a munkájukat végzik. Mindezt a 9 milliós mérföldkő elérése kapcsán megköszönte Michael Peters, a brémai üzemi tanács elnöke is. A 12,5 ezer főt foglalkoztató üzem a térség legnagyobb munkaadója.

Az új E-osztály elindítása

A brémai üzem 2020 júliusában zökkenőmentesen állt át az E-osztály új generációjának gyártására, köszönhetően az új modellek gyártásának elindításában szerzett tapasztalatnak. Az E-osztály a C-osztályhoz hasonlóan kupé és kabrió változatban készül Brémában. A két modellcsaládnak közös gyártósora van, amit kifinomult technológiák tesznek lehetővé. Ilyen például a Quality Live menedzsment rendszer, ami valós idejű adatokat szolgáltat a gyártási folyamatokról. A rendszerrel egy letisztult felhasználói felületen keresztül ellenőrizhető minden autó minősége. A Quality Live része a Mercedes-Benz MO360 névre hallgató digitális gyártási ökoszisztémájának, amely a hatékonyság növelésében játszik nagy szerepet.

Kiemelt Partnereink