Gyártók Legendás modellje feltámasztásával ünnepel a Porsche

Legendás modellje feltámasztásával ünnepel a Porsche

autopro.hu/Sz.K. | 2023.07.18 17:18

Legendás modellje feltámasztásával ünnepel a Porsche

Fotó: Porsche

A Porsche 357 Speedster a Porsche Vision 357 koncepcióautójának tető nélküli változata, amelyet a stuttgarti gyártó 75 éves jubileuma és a Goodwood Festival of Speed 30 éves évfordulója alkalmából mutattak be.

Míg a Vision 357 kupé a nagyra becsült 718 Cayman GT4 RS alapján készült a cég négyliteres, atmoszférikus, hathengeres boxermotorjával, addig a Speedster elektromos meghajtást kapott - és ezzel együtt több mint kétszeres teljesítményt. A motorteret is a 718 GT4 e-Performance prototípusból kölcsönzi: az autó a duplamotoros elrendezéssel 1072 lóerős teljesítményt produkál versenyüzemmódban.

Az autó 900 voltos rendszert kapott, aminek köszönhetően gyorstöltéssel is rendelkezik: a 82 kilowattórás akkumulátor 15 perc alatt kapacitásának 75 százalékára fel tud töltődni.

Főszerepben a dizájn

A hajtásláncbeli különbségen túl a Vision 357 Speedster értelemszerűen alacsonyabb, mint kupé testvére, és a 75. évforduló alkalmából finomabb kék-ezüst színű fényezést kapott. A belső borítás karbonszálas műanyagból készült, a sportos ülések Racetex mikroszálas kárpitozással és Miami Blue színű hatpontos biztonsági övekkel hódítanak. Az átlátszó műszeregység és a versenykormány kiemelkedik a teljes egészében karbonszövetből készült műszerfalból.

A Vision 357 Speedster a Porsche standján debütál az idei Festival of Speed-en, ahol a vállalat az „ünnepelt márka” a Porsche 75. évfordulója alkalmából.

A Porsche standján látható lesz a márka első sportkocsija, a 356 No.1, amely a Vision 357-es modell ihletője, valamint egy extrém Cayenne Transsyberia és az egymilliomodik legyártott 911-es is. Híres versenyautók is jelen lesznek, mint például a Le Mans-győztes 936/81 Spyder – írja az Autocar.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink