Gyártók Leépít a Stellantis a gyenge kereslet miatt

Leépít a Stellantis a gyenge kereslet miatt

autopro.hu/V.M. | 2024.01.16 14:22

Leépít a Stellantis a gyenge kereslet miatt

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis autógyártó konszern a torinói Mirafiori gyáregységének mintegy 2250 dolgozóját bocsátja el átmenetileg február közepétől kezdődően. A vállalat a gyenge kereslettel magyarázza a lépést.

Hirdetés

A Stellantis szóvivőjének közlése szerint a munkatársakat a február 12. és a március 3. közti időszakban veszik ki a nyilvántartásból. Az érintettek közül 1250 fő dolgozik a Fiat 500e elektromos kisautó gyártásán, további ezren pedig különböző Maserati modellek összeszerelését végzik.

A leépítés hírére reagáltak az olaszországi szakszervezetek is, kifejezve aggodalmukat, egyúttal arra szólítva a Stellantis-t, hogy minél előbb üljön velük tárgyalóasztalhoz.

A Reuters emlékeztet, hogy a Mirafiori összeszerelőüzemben egyébként nem is régen, 2023 október-novemberében már rendelkezett hasonló létszámcsökkentésről a Stellantis. Akkor ugyancsak a kereslethiányt nevezte meg okként.

Az elektromos Fiat 500-ból tavaly a tervezettnél jóval kevesebb készült a megrendelések hiányában. Egy olasz szakszervezet szerint a vásárlók az új állami támogatások reményében kivárnak a villanyautó vételével.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink