Gyártók Leállnak a VW oroszországi gyárai

Leállnak a VW oroszországi gyárai

autopro.hu/V.M. | 2022.03.04 11:21

Leállnak a VW oroszországi gyárai

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen közölte, hogy az ukrajnai háború miatt átmenetileg minden tevékenységével felhagy Oroszországban, ideértve a járművek helyi gyártását is.

Hirdetés

A német vállalat közleménye szerint a kalugai és a Nyizsnyij Novgorodban található üzemében további intézkedésig leállnak a gyártósorok. Az előbbi létesítményben tavaly 118 ezer, míg az utóbbiban több mint 52 ezer autót készítettek.

A VW ezzel egy időben az Oroszországba irányuló járműexportot is szünetelteti. A már Oroszországban lévő járművek kereskedőknek kiszállítását az konszern már napokkal korábban leállította.

A Reuters által is idézett közleményében a VW az oroszországi üzleti környezetet jellemző „kiterjedt zavarokat” jelöli meg döntése okaként.

Hasonló lépésekről már más autógyártók is határoztak. A Toyota például március 4-től függeszti fel termelését szentpétervári gyárában, illetve ugyancsak szünetelteti az Oroszországba irányuló szállításait. A Ford az orosz-ukrán konfliktus miatt nemrég szintén leállította az orosz termelőüzemeit, de hasonlóan intézkedett a Hyundai és a Renault is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink