Gyártók Leállítja európai üzemeit a CNH Industrial

Leállítja európai üzemeit a CNH Industrial

autopro.hu/V.M. | 2021.10.14 14:18

Leállítja európai üzemeit a CNH Industrial

Fotó: CNH Industrial Media

Az alkatrész-beszállításokban felmerült zavarok nyomán az Iveco haszongépjármű-gyártót is birtokló CNH Industrial amerikai-olasz multinacionális vállalat átmenetileg több európai üzemét is leállítja.

Hirdetés

A vállalat által kiadott közlemény szerint az érintettek között mezőgazdasági berendezéseket, haszongépjárműveket, illetve hajtásláncok elemeit gyártó üzemek vannak.

Kifejtik: az üzemszünet okai a beszerzésben felmerült nehézségek, valamint a nélkülözhetetlen alkatrészek, különösen a félvezetők hiánya. Utóbbi probléma az év eleje óta sújtja a globális járműgyártást, mostanra több millió gépkocsi időben el nem készültéhez vezetve.

A CNH Industrial, közleménye szerint „folyamatosan igazításokat végez termelési ütemtervében a gyorsan változó környezethez igazodva”, továbbá az érintett egységeket legfeljebb nyolc munkanapra állítják le októberben. Az nem derül ki, hogy pontosan melyik üzemek termelését és mikortól állítják le.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink