Gyártók Leállítja a kabriók kiszállítását a Mercedes

Leállítja a kabriók kiszállítását a Mercedes

autopro.hu/B.B. | 2016.05.13 09:57

Leállítja a kabriók kiszállítását a Mercedes

Szabadalmi vitába bonyolódott a német gyártó, ezért egyes tető nélküli autókat egyelőre nem juttatják el megrendelőikhez.

Hirdetés

A Karlsruhe Szövetségi Bíróság döntésének értelmében nem lehet értékesíteni egyes Mercedes kabriókat Németországban, mivel a gyártó elveszített egy szabadalmakkal kapcsolatos pert. A jogvitában érintett alkatrész az Airscarf, melynek jogait lapértesülések szerint egy mérnök magánszemély már a gyártó előtt levédette. Az Airscarf a kabriók ülésének felső részébe integrált légbefúvóka, mely a vezető nyakfűtéséről gondoskodik. A kiegészítőt az Automobilwoche szerint a Mercedes kabriók kétharmadába beépítették, a bíróság most ezeknek a hazai piacon való értékesítését állíttatta le. A még ki nem fizetett, Airscarf kiegészítővel felszerelt autókat vissza kell vinni a gyárba, ahol várhatóan kiszerelik az alkatrészt a kocsikból.

Hogy pontosan hány autóra vonatkozik az intézkedés, egyelőre nem tudni, az azonban (egyelőre) vigasztalhatja a gyártót, hogy a kabriók értékesítési stopja csak a hazai piacra vonatkozik. A Mercedes szóvivője szerint a vállalat vezetőit meglepte a bíróság döntése, jelenleg a szükséges lépéseket vizsgálják. A gyártó német nyelvű holnapjáról már eltávolították az Airscarf kiegészítővel kapcsolatos információkat.

Kiemelt Partnereink