Gyártók Lázár: 2024-ben gyárat építhet Szegeden a BYD

Lázár: 2024-ben gyárat építhet Szegeden a BYD

autopro.hu/P.B. | 2023.12.21 16:16

Lázár: 2024-ben gyárat építhet Szegeden a BYD

Fotó: Facebook/BYD

Egy december 21-ei rádióműsorban Lázár János építési és közlekedési miniszter arról beszélt, hogy Makó és Szeged is hatalmas fejlődés előtt áll. A miniszter szerint 2024-ben mindkét városba komoly beruházások jönnek, Szeged esetében a már régóta pletykált BYD-gyár épülhet meg.

Hirdetés

Bár hivatalos bejelentés még nem történt a beruházás kapcsán, már több hónapja időről időre felröppennek olyan hírek, hogy a kínai BYD Szegeden építhet autógyárat. November elején a német sajtó írt erről, akkor a kormány még cáfolta a híreket. Most azonban Lázár János építési és közlekedési miniszter beszélt a beruházásról egy rádióműsorban.

„Szegedre a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházása érkezhet a BYD kínai elektromosautó-gyártó révén, és Makón is óriási fejlesztések történnek” – fogalmazott Lázár János a Rádió 7 Közös Nevező című műsorában, amit a Promenad 24 című lap szemlézett.

Kínai cég jön Makóra

Lázár János az ország egyik legrosszabb munkáltatójának nevezte a makói Continentalt, és arról beszélt, hogy gondoskodni kell más munkaadókról is a városban. „Gyorsan gondoskodnunk kellett arról, hogy máshol is lehessen dolgozni, s egy kínai nagyvállalatot sikerült Makóra csábítanunk” – mondta a miniszter.

A nyilatkozat szerint ipari és turisztikai fejlesztések egyaránt várhatóak Makón a 2024-es esztendőben, és bővülni fog a Makói Ipari Park is.

Már itt van a BYD

Mint ismert, a BYD már évek óta jelen van Magyarországon egy buszgyárral, valamint október óta a cég személyautóit is kapni márkakereskedésekben hazánkban, sőt, az akkumulátorgyártásban is tervez egy beruházást Fóton a cég.

A BYD a novemberi értesülésekkel kapcsolatban azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy továbbra is keresi a megfelelő helyszínt az európai gyárához, és még az idei év végén bejelentést tesz arról, hol fogja felépíteni azt.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink