Gyártók Lassan fut fel a Tesla német akkugyártása

Lassan fut fel a Tesla német akkugyártása

autopro.hu/V.M. | 2022.10.18 08:17

Lassan fut fel a Tesla német akkugyártása

Fotó: Pixabay

Médiabeszámolók szerint a Tesla legkorábban 2024-ben fogja megkezdeni az akkumulátorcellák sorozatgyártását németországi üzemében, miután problémák merültek fel a gyártási eljárással kapcsolatban.

Hirdetés

A hírt először a Handelsblatt német gazdasági napilap jelentette szakértőkre hivatkozva, akik közül ketten közel állnak az amerikai autógyártóhoz. A bennfentesek szerint egy fontos, Elon Musk vezérigazgató által még két éve bemutatott gyártási folyamattal adódtak problémák.

Jelenleg a grünheidei létesítményben kizárólag elektródákkal foglalkoznak, míg minden más gyártási eljárást a Tesla központjának számító Texasba telepítenek.

Tekintélyes számok

A még termelése felfuttatásán dolgozó grünheidei üzem végül évi félmillió járművet fog készíteni, ami több, mint az a 450 ezer akkumulátoros elektromos autó, amit a Volkswagen 2021-ben világszerte értékesített.

Ami az akkumulátorcellák gyártását illeti, a még meg nem épült gyáregység kapacitása évi 50 gigawattóra lesz. A Reuters által idézett jelentés szerint a Tesla mindenképpen szeretne egy cellagyárat létesíteni Grünheidében, de előtte meg kell oldania az elektródák úgynevezett száraz bevonatolásának nagy volumenben végzését.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink