Gyártók Közzétette éves jelentését az Audi Hungaria

Közzétette éves jelentését az Audi Hungaria

autopro.hu/V.M. | 2022.04.14 12:20

Közzétette éves jelentését az Audi Hungaria

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

Megjelent az Audi Hungaria 2021-es éves jelentése, amiből kiderül, hogy Magyarország egyik meghatározó járműipari vállalata a számos kihívás ellenére is sikerrel zárta az elmúlt évet.

Hirdetés

A győri vállalat, online jelentésében kitér többek között az elmúlt év meghatározó eseményeire, a bevezetett innovációkra, illetve a fenntarthatóság irányába tett lépésekre.

Ahogy arról korábban az autopro.hu is beszámolt az eredményeket röviden összefoglaló cikkében, az Audi Hungaria a koronavírus és a félvezetőhiány ellenére is stabil eredménnyel zárta a 2021-es üzleti évet.

A világ legnagyobb motorgyárában 1.620.767 erőforrás készült, továbbá 171.015 autó gördült le a gyártósorról, ami új rekordot jelent az autógyártással 1998 óta foglalkozó vállalat történelmében.

Bár 2020 óta a működés karbonsemleges módon történik, a vállalat tavaly további lépéseket tett a fenntarthatóság felé, például az alumínium zárt körforgásos felhasználásának megkezdésével.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink