Gyártók Közös villámtöltő-hálózatot hoz létre a Shell és a Porsche

Közös villámtöltő-hálózatot hoz létre a Shell és a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2021.04.09 06:19

Közös villámtöltő-hálózatot hoz létre a Shell és a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

Az első határokon átnyúló délkelet-ázsiai villámtöltő-hálózatot építheti ki a Porsche és a Shell. A töltőket a Shell benzinkútjain alakítják ki Malajzia és Szingapúr fontosabb autópályáin. Az első töltőpontokat már idén átadják.

A Shell kútjain kialakítandó töltők 180 kilowattos kapacitással rendelkeznek, de alkalmasak két autó töltésére is 90-90 kilowattal. Az oszlopok bemenete a CCS-töltők fogadására lesz alkalmas, a töltőpontokat a Szingapúr-Kuala Lumpur és Penang között vezető autópályákon alakítják ki. A Shell és a Porsche szerint az első töltőket 2021 második felében vehetik használatba az autósok, a teljes hálózat pedig 2022-ben lesz kész.

Matthias Becker, a Porsche tengerentúli régiókért felelős alelnöke szerint a vállalat számára nagy lehetőség rejlik a délkelet-ázsiai országok piacának kiaknázásában, amihez jó irányt kínálhat az elektromobilitás.

A Porsche a Shell-kutak mellett egyes szállodákban, sportközpontokban, reptereken és a maláj Porsche Centerekben alakít ki töltőket.

Bár a Porsche növekedési stratégiájában fontos szerepet tölt be a régió, nincsenek pontos adatok arról, mennyi Taycant adott el a vállalat ezekben az országokban – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink