Gyártók Közel százezer Minit hívnak vissza tűzveszély miatt

Közel százezer Minit hívnak vissza tűzveszély miatt

autopro.hu/P.B. | 2023.05.23 12:21

Közel százezer Minit hívnak vissza tűzveszély miatt

Fotó: BMW Group PressClub Magyarország

Mintegy 98 ezer autót hív vissza a Mini tűzveszély miatt. A korrodáció által kiváltott zárlat a napfénytetővel felszerelt, 2007 és 2014 közötti modelleket érinti, a Cooper és a Clubman autók egyaránt veszélyesek lehetnek.

Hirdetés

A Mini visszahívta a régebbi Cooper Hardtop és Clubman autóit esetleges tűzveszély miatt. Az akció a 2008–2014 között gyártott Clubman és a 2007–2013 közötti Cooper Hardtop modelleket érinti, beleértve a Cooper S és John Cooper Works változatokat is.

A probléma a napfénytetővel felszerelt járműveket érinti, ahol a jelentős hőmérséklet-ingadozások, károsíthatják az autó lefolyótömlőjét. A sérült tömlő meglazulhat, és végül leválhat az A-oszlopon belüli lefolyócsőről. Ha ez megtörténik, víz kerülhet a jármű belsejébe, ahol rozsdásodást okozhat, ami végül zárlathoz vezethet.

Azokban az államokban, ahol nagy mennyiségű sót használnak télen a síkosságmentesítéshez, a só és a víz kombinációja olyan elektrolit oldatot hozhat létre, amely kapcsolatba léphet a lábtérvezérlő modullal, és idővel korrodálhatja az alkatrészt. Ha ez megtörténik, az rövidzárlathoz vezethet, ami tüzet okozhat. A modul a különféle utastéri világítási funkciókat és az elektromos ablakemelőt vezérli.

Az Egyesült Államokat érinti az akció

A visszahívás azokra az autókra vonatkozik, amiket az Egyesült Államok úgynevezett „Salt-Belt régiójában” adtak el vagy valaha ott regisztráltak. Ez a következő államokat jelenti: Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Iowa, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Missouri, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia, Nyugat-Virginia, Washington D.C. és Wisconsin. Az előzőeken túl az alaszkai, coloradói, kansasi, nebraskai, dakotai és utah-i Mini modelleket is érinti az akció.

A Mini ebben a májusban értesítette kereskedőit a visszahívásról, az autógyártó július 3-án kezdi meg levélben tájékoztatni az érintett járműtulajdonosokat a visszahívás részleteiről – írja a Motor1.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink