Gyártók Környezetbarát autógyártás: klímasemlegesen termel a Volvo

Környezetbarát autógyártás: klímasemlegesen termel a Volvo

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.27 06:40

Környezetbarát autógyártás: klímasemlegesen termel a Volvo

A meleget hulladék és biomassza, az áramot megújuló energiaforrások adják – a skövdei motorgyár a Volvo első környezetbarát termelőegysége. A vállalat célja, hogy 2025-re világszerte minden üzemük klímasemleges legyen.

Hirdetés

Jelentős lépéseket tett a Volvo a környezetbarátabb, és nem utolsósorban költséghatékonyabb működés felé: Javier Varela, a Volvo Cars gyártásért és logisztikáért felelős alelnöke elmondta, hogy a vállalatnál az energiahatékonyság javítása elsődleges cél, ennek egyik következménye, hogy a szükséges energiát megújuló energiaforrásokból kívánják előállítani. Ennek része Skövde üzeme, ahol intenzív erőfeszítéseket tettek az ökológiai lábnyom visszaszorítására.

– Büszkék vagyunk arra, hogy úttörőként valósíthattuk meg az autóiparban a klímasemleges gyártást jelentette ki.

Skövde, ahol már 2008 óta hasznosítják a megújuló energiaforrásokat, csak egy a Volvo tervezett klímasemleges európai üzemei közül. A cél, hogy a jövőben minél több telephelyen hasonló változtatásokat eszközöljenek.

– A környezetvédelem márkánk értékeinek egyike hangsúlyozta Stuart Templar, a Volvo egyik igazgatója. – Terveink szerint 2019-től minden új Volvo modell elektromos lesz, mellyel széndioxid-kibocsátásunkat szeretnénk csökkenteni, ezzel is támogatva klímaváltozás elleni küzdelmet.

A Vision 2025 tervének kereteiben a vállalat 2016-ban genti összeszerelő üzemében olyan távfűtés rendszert épített ki, ahol a széndioxid-emisszió negyven százalékkal csökkent ez évente 15 ezer tonna gázt jelent.

– Továbbra is aktívak leszünk energiaellátóinkkal történő közös munkánkban minden régiónkban, hogy a megújuló energiaforrásokat biztosítsuk üzemeink számára ígérte Varela.

Kiemelt Partnereink