Gyártók Komoly vevője akadt a Mercedes e-teherautóinak

Komoly vevője akadt a Mercedes e-teherautóinak

autopro.hu/V.M. | 2023.04.05 11:22

Komoly vevője akadt a Mercedes e-teherautóinak

Fotó: Daimler Truck AG

A Deutsche Bahn logisztikai szolgáltatásokra szakosodott divíziója, a DB Schenker szándéknyilatkozatot írt alá a Mercedes-Benz Trucks-szal annak száz elektromos nyerges vontatójának megvásárlásáról.

Hirdetés

A DB Schenker száz darab Mercedes-Benz eActros LongHaul akkumulátoros elektromos nyerges vontatót állítana forgalomba Európában, ezzel lépést téve afelé, hogy 2040-re karbonsemlegessé váljon.

A 2024-ben sorozatgyártásba kerülő eActros LongHaul mintegy 500 kilométert tehet majd meg egy töltéssel a hosszú élettartamukról és nagy kapacitásukról ismert lítium-vasfoszfát akkumulátoroknak köszönhetően, melyek 600 kilowattóra energia eltárolására lesznek képesek.

Az akkumulátorokból származó energia kettő elektromos motort fog mozgatni, ezek a hajtóegységek együttesen 400 kilowatt folytonos teljesítményleadásra képesek, míg maximális, átmeneti teljesítményük eléri a 600 kilowattot.

A Mercedes a nyerges vontató változat mellett merevalvázas változatban is kínálni fogja az eActros LongHaul modelleket, melyek a sikeres téli tesztek után hamarosan a közutakon is megjelenhetnek, egyelőre csak tesztjelleggel.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink