Gyártók Komoly vád érte a VW vezérigazgatóját

Komoly vád érte a VW vezérigazgatóját

autopro.hu/V.M. | 2021.10.27 14:24

Komoly vád érte a VW vezérigazgatóját

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója | Fotó: Volkswagen Newsroom

A munkavállalók aggodalmának semmibe vételével vádolta meg a Volkswagen vezérigazgatóját, Herbert Diess-t a vállalat szakszervezeti vezetője, tovább mélyítve a vezetés és az érdekképviselet között fennálló konfliktust.

Hirdetés

A munkahelyek jövőjével kapcsolatos érzelmi fűtöttség valójában már azóta jelen van, hogy Diess nemrég arra figyelmeztetett, hogy a Volkswagennél akár 30 ezer állás is megszűnhet az általa szorgalmazott elektromos átállás során.

Azzal, hogy Daniela Cavallo, a német autógyártó óriás szakszervezetének vezetője kikelt Diess ellen, új mélypontra került a szakszervezet és a vállalatvezető közti viszony, amit Cavallo elődje, Bernd Osterloh idejében is feszültség jellemzett.

Cavallo azután támadta Diess-t, hogy kiderült, ő nem lesz jelen egy november 4-re időzített munkavállalói megbeszélésen, ahelyett az Egyesült Államokba fog látogatni, hogy befektetőkkel, illetve politikusokkal találkozzon.

„Sokat mondó a lemondás oka. Herbert Diess-t jobban érdeklik a Wall Street-i befektetők, mint a vállalat saját dolgozói. Ez a magatartás példátlan a cégcsoport történelmében, és jól példázza, hogy a vállalatcsoport vezérigazgatója még krízis idején sem mutat empátiát a dolgozók helyzete miatt” – fogalmazott Cavallo.

A VW egy szóvivője válaszként közölte, hogy Diess amerikai útját már jóval korábban megtervezték, és nem tudták ilyen rövid időn belül más napra áttenni. Diess ugyanakkor a dolgozókat meghívta a harmadik negyedévi eredmények október 28-i bemutatására, hogy ott tegyék fel kérdéseiket.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink