Gyártók Komoly fejlesztéseket jelentett be a Seat

Komoly fejlesztéseket jelentett be a Seat

autopro.hu/P.B. | 2020.07.09 14:20

Komoly fejlesztéseket jelentett be a Seat

Fotó: MTI

A Seat nehéz időszakot él meg, de a cég vezetői biztosak abban, hogy a vállalat túljut ezen a perióduson. Ennek jegyében komoly összeget fordít a spanyol cég az elektromos autók fejlesztésére, ezzel segítve Spanyolországot az alternatív hajtású autók elterjedésében. Az elektromos autók gyártását a spanyol kormány is támogatja.

Hirdetés

A Seat ötmilliárdos fejlesztési terve túltesz a cég előző, 2016 és 2020 közötti 3,3 milliárd eurós kutatás és fejlesztésre költött összegén is. 2025-től a Seat a barcelonai üzemében gyártaná az elektromos autóit, de a terv megvalósulása az állami támogatásoktól is függ.

Carsten Isensee, a Seat vezetője szerint a spanyol kormány legutóbb bejelentett támogatási terve egy jó lépés volt a helyes irányba, de ennél is több kell ahhoz, hogy fellendítsék az elektromobilitást Spanyolországban.

Nehéz időszakon van túl a vállalat

2020 első negyedévében a Seat 48 millió eurós veszteséget könyvelhetett el, főket a koronavírus-járvány következtében, ráadásul a cégnél még rosszabb második negyedéves eredményekre számítanak. Spanyolország volt egyébként a járvány által az egyik leginkább érintett ország Európában.

A Seat már a járvány előtt sem volt a topon, 2019-ben közel 11 százalékkal adott el kevesebb autót a cég a 2018-as adatokhoz képest. A cég első elektromos modelljét, a Seat el-Bornt egyébként tavaly mutatták be, amit 2021-ig hat másik elektromos vagy plug-in hibrid modell követhet – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink