Gyártók Költség- és létszámcsökkentést tervez az MAN

Költség- és létszámcsökkentést tervez az MAN

MTI | 2020.09.11 15:16

Költség- és létszámcsökkentést tervez az MAN

Fotó: MAN

A Volkswagen AG konszern haszongépjármű- és autóbuszgyártó érdekeltsége, az MAN bejelentése szerint 9500 alkalmazottat készül elbocsátani költségcsökkentési programjában világszerte.

Hirdetés

Az összes üzleti területére kiterjedő és működése „gyökeres átalakításával” járó tervezett költségcsökkentési programtól üzemi eredményének 1,8 milliárd eurós javulását várja a MAN.

A közlemény szerint a terv a létszámcsökkentés mellett magában foglalja „egyes fejlesztési és gyártási tevékenységek átmeneti relokációját is”. Ennek keretében vizsgálják az ausztriai Steyrben, valamint a németországi Plauenben és Wittlichben működő üzem jövőbeni szerepét.

A Schaeffler is leépítésbe kezd

Nem az MAN az egyetlen autóipari vállalat, mely leépítésről adott hírt a héten. A napokban az autóipari beszállító Schaeffler is közölte, hogy 2022 év végéig 4400 munkahely megszüntetését tervezi. A leépítési terv elsősorban tizenkét németországi és két európai gyárat érint, utóbbi kettő esetében azonban nem nevezte meg a vállalatcsoport, hogy pontosan melyik telephelyekről van szó.

Kiemelt Partnereink