Gyártók Kivezeti kínálatából nagyobb modelljét a Mini

Kivezeti kínálatából nagyobb modelljét a Mini

autopro.hu/P.B. | 2023.09.18 06:19

Kivezeti kínálatából nagyobb modelljét a Mini

Fotó: BMW PressClub Global

Nem érdemes újabb generációra várnia a Mini Clubman rajongóinak: a hatajtós kombit ugyanis kivezeti kínálatából a BMW brit leányvállalata. A modell helyét részben az Aceman, részben a Countryman fogja betölteni a jövőben.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben több fontos hírről is beszámolhattunk a Minivel kapcsolatban: a vállalat két új modellt mutatott be a Müncheni Autószalonon, nem sokkal később pedig fény derült arra is, hogy a BMW elektrifikálja az oxfordi üzemét, vagyis Angliában elektromos Miniket fognak gyártani az évtized második felében.

Az újdonságok mellett azonban egy búcsúzó is akad: Stefanie Wurst, a Mini főnöke a Top Gear kérdésére megerősítette, hogy nem kap új verziót a Clubman, a hatajtós modellt kivezeti kínálatából a gyártó.

„Nem mondanám, hogy megtelt a hely a kínálatunkban, de tény, hogy nem lesz Clubman a jövőben” – mondta a megújult kínálatról a Mini vezetője. „Az Aceman egy kisebb autó lesz, de szerintem a Clubman helyét jól kitölti a Countryman és az Aceman. Ha megnézzük a globális eladási számokat, a Countryman kétszer olyan népszerű, mint a Clubman.”

A Mini Clubman első generációját 1969 és 1980 között gyártották, ezres, 1,1-es és 1,3-as motorral, két ajtóval, kombi verzióval is. Az autónak külön ausztrál kiadása is volt. A nevet 2007-be élesztették újjá, az új modell második generációját – mint kiderült, az utolsót – 2015 óta gyártják.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink