Gyártók Kitárt kapukkal ünnepelt a húszéves Audi

Kitárt kapukkal ünnepelt a húszéves Audi

Pardavi Mariann | 2013.09.17 08:01

Kitárt kapukkal ünnepelt a húszéves Audi

A program során a látogatók beleshettek a kulisszák mögé: többek között megnézhették, hogyan gördülnek le a szalagról a négykarikás termékek.

Hirdetés

Az Audi Hungaria húszéves jubileumának alkalmából szeptember 14-én a vállalat megnyitotta kapuit a civilek számára is: egész napos rendezvény várta az érdeklődőket. Ugyan a szemerkélő eső nem kedvezett a szabadtéri programoknak, ám a gyárlátogatást nem tudta elmosni az őszi csapadék. A látogatók az Audi-kulisszák mögé is bepillanthattak: megnézhették a motor-, az autó- és a szerszámgyár berendezéseit egyaránt. A hatalmas területen való közlekedésben az egyébként is ingázó belső buszjáratok segítették a látogatókat.


A nyílt nap mellett a jubileumi év számos egyéb alkalmat kínált az ünneplésre. Elindult a termelés a jármugyárban, itt játszott a Bayern München focicsapata és hamarosan elkészül a 25 milliomodik motor, valamint az 500 ezredik autó is.


Zobák Babett hét hónapja erősíti gyakornokként az Audi Hungaria csapatát, feltett szándéka
azonban,hogy a későbbiekben főállású alkalmazottként folytassa négykarikás karrierjét.

– Büszke vagyok arra, hogy itt dolgozhatok: az Audi tízezer munkatársnak és azok családjainak biztosít megélhetést, nem beszélve a beszállítóknál dolgozókról. Nemcsak a győrieknek ad munkát, hanem az egész régióra, sőt Magyarországra nagy hatással van. Szeretek itt dolgozni, jó a légkör is, ráadásul, aki ambíciózus, az feljebb léphet a ranglétrán. Számomra pedig különösen fontos, hogy a gyakornokok számára is biztosítanak tanfolyamokat: a kommunikációs és nyelvi képzésnek is hasznát veszem. Ugyan az egyemeten német nyelven hallgattam bizonyos tárgyakat, nekem is jól jönnek a plusz nyelvórák.

Császár Attila csoportvezetőként dolgozik a gyárban – családja nagyon örült annak, hogy megnézhették, hol keresi a kenyérre valót.

– Akár minden évben tarthatna az Audi ehhez hasonló programot, úgy gondolom, lenne rá igény. Az emberek kíváncsiak arra, hogy mi zajlik itt: sok legenda kering a nagyteljesítményű berendezésekről és magukról a gyártósorokról. Ugyan az ingolstadti fizetés akár többszöröse is lehet a miénknek, mégis azt mondhatom: az Audi versenyképes jövedelmet és biztos megélhetést biztosít a tízezer munkatársának.

Kizmus Szilárd teamkoordinátor 17 audis évet tudhat maga mögött. Hasonló véleményen van, mint Császár Attila: szerinte is lehetnének sűrűbben ilyen programok.

– A médiában folyamatosan azt hallani, hogy az Audi modern berendezésekkel dolgozik és folyton fejlődik. Mi, akik itt dolgozunk, látjuk csak igazán, hogy ez valóban így van: a vállalat nem keveset invesztál a fejlődésre.

Sárköziné Bors Krisztina először járt az Audiban: eddig csak férje, Sárközi Ádám Zsolt elmondásaiból ismerte a négykarikás vállalatot. Ezúttal családostól néztek körbe: a négy és féléves Ádám és a tizenöt hetes Ákos is elkísérte.

– Az első benyomás az, hogy hatalmas. Rend és tisztaság van a gigantikus méretek ellenére is. A kisfiamnak nagyon tetszik, hogy megnézheti, hol dolgozik az édesapja. Sajnos a kinti gyerekprogramokat elmosta az eső, de így is van elég látnivaló. Nekem is nagyon tetszik: még az is előfordulhat, hogy a jövőben én is magamra öltöm a piros kabátot.

Kiemelt Partnereink