Gyártók Kínai gyártókkal közösen szerezne be akkukat a Honda

Kínai gyártókkal közösen szerezne be akkukat a Honda

autopro.hu/V.M. | 2022.09.08 06:19

Kínai gyártókkal közösen szerezne be akkukat a Honda

Fotó: Honda European Media Newsroom

A Honda bejelentette, hogy Kínában kettő helyi partnerével, a Dongfeng és a GAC kínai járműgyártókkal közösen egy vegyesvállalatot készül alapítani akkumulátorcellák közös beszerzése érdekében.

Hirdetés

A pekingi székhelyű cégben a Honda 50 százalékos részesedéssel fog rendelkezni, míg a kínai OEM-ek 25-25 százalékkal. A vállalatot még szeptember végéig létrehozzák a tervek szerint.

A Honda jelenleg a Dongfeng Honda és a GAC Honda közös vállalatokat tartja fenn a kettő helyi partnerével. Ezek jelenleg külön-külön szerzik be az akkumulátorcellákat a CATL akkumulátorgyártótól, az új cég felállításával azonban a beszerzést központosítják – írja cikkében az electrive.com.

A Honda már korábban is alakított ki együttműködéseket Kínában az akkumulátorok területén. 2020-ban például helyi akkugyártókkal energiatároló egységek fejlesztése, újrahasznosítása, illetve újrahasználati lehetőségeinek feltárása érdekében fogott össze.

Csak Kínában a Honda tíz elektromos autót tervez piacra vinni 2027-ig, globálisan pedig 2030-ig harminc darab villanyhajtású típussal bővítené kínálatát.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink